søndag den 8. august 2021

Iberico Kamben

Iberico Kamben - af spansk sortfodsgris

Disse ben er lavet efter 3-2-1 metoden. Jeg er i gang med at overveje en Pille grill, som er perfekt til denne Low & Slow metode, men indtil jeg er sikker på hvilken en jeg vil have, så bliver de fremstillet i min ovn. Det er ikke det samme, da der mangler den gode røgsmag, men det går nu udmærket.

Ingredienser:

  • Iberico Kamben
  • Sennep
  • Hjemmeblandet Rub (se blanding nederst på siden)
  • BBQ sovs
  • Smør

Sådan gør du:
  1. Klargør dine ben - tag hinden af på bagsiden.
  2. Smør et lag sennep på begge sider.
  3. Drys et lag Rub på.
  4. Kom benene på en rist og sæt dem på en bageplade.
  5. Giv dem nu ca. 3 timer ved 110 grader.
  6. Efter 3 timer tages benene ud og pakkes ind i Butcher Paper (Slagter papir) eller i Staniol.
  7. Kom et par gode skiver smør ved inden du lukker pakken til.
  8. Nu tilbage i ovnen, hvor temperaturen er hævet til 130 grader.
  9. Giv nu benene 2 timer.
  10. Herefter tages benene ud og de pakkes ud af indpakningen.
  11. Nu smøres en go' BBQ sovs på begge sider.
  12. Herefter tilbage i ovnen hvor de får endnu 1 time - smør BBQ sovs på efter behov.
  13. Go' fornøjelse med dine ben.
Serveres med ønsket tilbehør - Pommes Frites, Fløde kartofler, diverse salat.



Smurt med Sennep og Rub




Rub

Procent

Gram



200

Paprika

34

68

Rørsukker

23

46

Salt

12

24

Groft Peber

11

22

Sennepspulver

11

22

Oregano

2

4

Hvidløgspulver

2

4

Røget Paprika

2

4

Cayenne Peber

2

4

Spidskommen

1

2

Sum

100

200



Se min Brød BlogSe min Kage Blog