mandag den 9. marts 2020

Paneret Flæsk med stuvet Spidskål



Paneret Flæsk med stuvet Spidskål.

Paneret Flæsk eller Husmandskoteletter - kært barn har mange navne.


Ingredienser:

  • 500 g Brystflæsk i skiver
  • 1/2 Spidskål - snittet
  • Mælk, Mel og Rasp til panering
  • Mælk til stuvningen.
  • Kartofler
  • Salt og Peber

Sådan gør du:
  1. Tag Flæskeskiverne ud på et stykke køkkenrulle og tør dem let af for væde.
  2. Tryk skiverne let flade med fingrene.
  3. Kom mælk i en tallerken.
  4. På en anden tallerken kommer du mel og rasp, der blandes med Salt og Peber.
  5. Nu dyppes flæskeskiverne i mælken og efterfølgende i mel/rasp blandingen.
  6. På en pande kommes Olie/smør og skiverne steges ved middel varme til de er helt sprøde.
  7. Hvidkålen koges i en gryde med vand.
  8. Kartofler sættes over i en anden gryde.
  9. Når flæskeskiverne er stegt helt sprøde lægges de på en tallerken med fedtsugende papir.
  10. Kom lidt smør i en gryde og når det er smeltet kommes 2 - 3 spsk mel i og der laves en opbagning.
  11. Kom vand fra Spidskålen i opbagningen og rør til det har en passende konsistens. Kom eventuelt lidt mælk i. 
  12. Smag til med salt og peber.

Serveres med stuvet Spidskål og kogte kartofler og en Rødbede til.



Se min Brød BlogSe min Kage Blog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar