onsdag den 25. marts 2020

Frikadeller med stuvet Hvidkål



Frikadeller med stuvet Hvidkål/Spidskål.



Ingredienser:
  • 500 g hakket Svinekød
  • 1 æg
  • 1 løg - revet på rivejern
  • 50 ml Fløde
  • 1 spsk Kartoffelmel
  • Salt og Peber til Frikadellefarsen
  • 1/2 Spidskål eller tilsvarende Hvidkål
  • Salt og Peber
  • Kogte Kartofler

Sådan gør du:
  1. Kom kødet op i en skål og tilsæt Salt til kødet og bland det godt.
  2. Lad nu kødet hvile i 15 minutter.
  3. Kom æg, kartoffelmel, revet løg, Fløde og Peber i farsen og bland det godt.
  4. Lad kødet hvile køligt 30 minutter.
  5. Form farsen til Frikadeller.
  6. Kom Olie/smør på en pande og steg Frikadellerne.
  7. Kog det snittede Hvidkål/Spidskål i en gryde med vand i ca. 15 - 20 minutter.
  8. Så skal vi i gang med den hvide sovs - se herunder.
  9. Når sovsen er klar kommes hvidkålen op i sovsen


Hvid Sovs

Ingredienser:
  • 500 ml God Grøntsags Fond
  • 250 ml Fløde
  • 50 g Smør
  • 2 spsk Maizena
  • Lidt vand - til at røre Maizenaen ud i
  • Salt og Peber

Sådan gør du:
  1. Kom din Grøntsags fond op i en lille gryde.
  2. Lad det koge lidt ind.
  3. Kom nu fløden op i gryden og varm det op til det koger.
  4. Kom nu smørret op i gryden.
  5. Nu jævnes sovsen med Maizena til den har den rette konsistens - sørg for at sovsen koger inden du jævner.
  6. Smag til med Salt og Peber.

Serveres med kogte kartofter og Rødbeder.


Se min Brød BlogSe min Kage Blog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar