torsdag den 19. marts 2020

Boller i Paprika



Boller i Paprika.

Denne ret er jo jo entydigt inspireret af Boller i Karry, og tanken var da også naturlig - hvorfor ikke Boller i Paprika. Det skal så hermed prøves.


Ingredienser:
  • 500 g hakket Svinekød
  • 1 æg
  • 2 hakket løg - skåret i tern (1 til kødet og 1 til sovsen)
  • 1 æble - skåret i tern
  • 1 spsk Kartoffelmel
  • 100 g Smør
  • 250 ml Fløde
  • Paprika - alt efter smag. Jeg har brugt både almindelig og røget Paprika
  • 1 spsk sukker
  • Lidt citronsaft
  • Maizena til jævning af sovsen
  • Salt og Peber
  • Kogte Ris

Sådan gør du:
  1. Kom salt i farsen og ælt det godt ind. Lad det stå i 15 minutter og trække.
  2. Bland den hakkede fars med æg, Kartoffelmel, hakket løg og Peber.
  3. Lad dejen hvile køligt 30 minutter.
  4. Sæt en gryde vand over med en bouillonterning, Salt, Peber og 2 - 3 Laurbærblade.
  5. Form farsen til kødboller og kog dem i ca. 15 minutter.
  6. Varm en pande op, så den er godt varm. Kom Paprika på og rist det af.
  7. kom smøret i panden sammen med de hakkede løg og æbletern og vend det hele sammen.
  8. Hæld nu kogevandet fra bollerne op i panden gennem en sigte.
  9. Hæld nu fløden op i panden.
  10. Lad det koge indtil æbleternene er møre.
  11. Kom sukker og citronsaft i panden.
  12. Kom nu sovsen op i en gryde og med en stavblender blender du nu indholdet.
  13. Hæld nu sovsen gennem en sigte og over i en anden gryde.
  14. Varm sovsen op og når den koger kommer du en jævning med Maizena i og jævner indtil den har en passende tykkelse.
  15. Smag til med salt og peber.
  16. Kom bollerne op i sovsen og varm dem op.


Serveres med Ris eller kogte kartofter.




Se min Brød BlogSe min Kage Blog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar