tirsdag den 11. februar 2020

Kødboller i Pebersauce



Kødboller af oksefars, med Pebersauce og Råstegte kartofler.

Jeg har lavet disse kødboller som små runde frikadeller, men har brugt hakket Oksekød for at få en anden smag. Jeg synes det er lykkedes fint.



Ingredienser:
  • 500 g Hakket Oksekød
  • 1 æg
  • 2 spsk Mel, Rasp, Havregryn (efter smag)
  • Lidt vand/mælk (efter smag)
  • 1 finthakket Løg
  • 1 spsk krydderiblanding (se sammensætning nederst i opskriften)
  • 400 g Kartofler - skåret i mindre stykker)
  • Krydderurtemix til at drysse på Kartoflerne
  • Olie/smør til stegning

Pebersauce:
  • 3 dl Kalvefond
  • 2 dl Fløde
  • 1 Løg - finthakkes i blender
  • 1 sjat Spiritus (jeg har brugt Cognac)
  • 1 dåse grønne syltede Peberkorn
  • 2 spsk Tomatpuré
  • Smag til med Salt og Peber

Sådan gør du:
  1. Kom kødet i en skål.
  2. Tilsæt krydderierne og bland det godt med kødet.
  3. Tilsæt, Æg,løg, mel, væske og bland det godt med kødet.
  4. Stil nu blandingen køligt en times tid.
  5. Kom Olie/smør på panden.
  6. Form mellemstore kugler af farsen og steg dem på panden.
  7. På en anden pande kommes Olie/smør.
  8. Kartoffelstykkerne kommes på panden og drysses med Krydderurtemix.
  9. Nu laves Pebersaucen.
  10. Løget hakkes fint.
  11. Kom lidt Olie/smør i en lille gryde og svits løget deri.
  12. Kom nu peberkorn og Tomatpuré i og bland det godt med løget.
  13. Kom spiritus i og varm indtil det fordamper.
  14. Kom nu din fond  og fløde i og lad det simre indtil saucen har en passende tykkelse.
  15. Smag til med salt og peber.

Server Kødbollerne med de råstegte kartofler, Pebersauce og salat.



Krydderiblanding
Procent
Gram


500
Paprika
45
225
Krydderisalt
23
115
Groft Peber
13
65
Chili flager
4
20
Krydderurter
7
35
Hvidløgspulver
3
15
Løgpulver
3
15
Spidskommen
2
10
Sum
100
500



Se min Brød BlogSe min Kage Blog

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar