tirsdag den 4. februar 2020

Frikadelle Sandwich



Frikadelle Sandwich


Ingredienser:
  • 500 g hakket Kalv/Flæsk
  • Bacon i skiver
  • 1 Æg
  • 2 spsk Mel/Rasp/Havregryn - efter smag
  • Lidt Vand/Mælk - efter smag
  • 1 spsk Krydderiblanding (se sammensætning nederst i opskriften)
  • 2 spsk af hver: Sennep, Ketchup, Remoulade (blandes sammen)
  • Rødkål
  • 1 Løg - skået i tern (til farsen)
  • 1 Løg - skåret i skiver
  • Ristede Løg
  • Olie/smør til stegning af frikadellerne
  • Et godt Flute/Sandwich brød 

Sådan gør du:
  1. Kom kødet i en skål.
  2. Tilsæt krydderierne og bland det godt med kødet.
  3. Tilsæt Løg, æg, mel og væske og bland det godt med kødet.
  4. Stil nu farsblandingen køligt en times tid.
  5. Kom Olie/smør på en varm pande.
  6. Steg frikadellerne i en pæn størrelse - jeg laver dem på ca. 125 g.
  7. Steg baconskiverne og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  8. Lun dit Flute/Sandwich brød.
  9. Smør sennepsblandingen på bunden.
  10. Kom rødkål og løgskiverne på bunden.
  11. Del frikadellerne på midten og læg nu dem på bunden.
  12. Smør resten af sennepsblandingen på toppen af frikadellerne og drys med ristede løg - giver et dejligt cruns.
  13. Herefter kommer du baconskiverne på.
  14. Læg toppen på og nyd din frikadelle sandwich.



Krydderiblanding
Procent
Gram


500
Paprika
45
225
Krydderisalt
23
115
Groft Peber
13
65
Chili flager
4
20
Krydderurter
7
35
Hvidløgspulver
3
15
Løgpulver
3
15
Spidskommen
2
10
Sum
100
500




Se min Brød BlogSe min Kage Blog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar